Telefon +36/31 788 95 30 

E-mail: ertekesites@studioapartman.hu

SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK

Fizetési ütemezés

1. 2019. december  1-ig  a vételár fennmaradó része teljes egészében előleg formájában kifizetendő.

2. Az épület átadásakor kerül megkötésre a végleges adásvételi szerződés

Szokatlan ugyan, hogy az átadás előtt a teljes vételár kifizetésre kerül, de az idei pénzügyi teljesítés éppen arra nyújt garanciát, hogy a lakáshoz  5%-os áfatartalommal lehessen hozzájutni. (A 22 %-os áfanövekedés egy garzon esetében több mint 5,5 millió forintot jelentene.)

Sikeres előzetes megállapodás esetén a szerződést a vevő részére az ügyvédi iroda előzetesen megküldi, majd a szerződéskötés időpontját az irodával kell egyeztetni. A vételár nem tartalmazza az ügyvédi munkadíját, az illetékeket, a földhivatali bejegyzéssel, esetleges banki ügyintézéssel kapcsolatos költségeket sem.

Fontos tudni!

A lakások használatbavételi engedélyezési eljárásának megkezdését jelenleg 2020. első-második negyedévére tervezzük, de a befejezés a rendelkezésre álló építőipari kapacitás függvénye.

Az áfa-törvény által előírt változás miatt - miszerint 2020. január 1. után a készlakások áfája 22%-kal növekszik - abban az esetben, ha a kifizetés a vásárló késedelme miatt 2020-ra datálódik, a lakás teljes vételára és az addig befizetett összeg különbözete utáni 22%-os áfanövekmény a vásárlót terheli. Amennyiben a szerződéstől a vásárló eláll úgy, hogy önmaga helyébe azonos feltételekkel nem léptet be senkit, vagy a beruházóval nem állapodik meg az elállás egyedi feltételeiről, és emiatt a lakás 2019. évi értékesítése ellehetetlenül, az áfa 22%-os növekményéből adódó kárát a beruházó az egymás közti elszámolás során érvényesítheti.

Kérdezzen bátran!